>

Hem

/

Nyhetsbrev

Le Caniche blue - maj 2024

Skriven av: Okänd

Datum: söndag 12 maj 2024

Otto Wegener (1849-1924), kolorerat av Jean-Baptiste Chevalier, ur katalogen till utställningen Marcel Proust. Du côté de la mère. Judiska museet i Paris 2022.

Kära Proustvän

Välkommen till Marcel Proust-sällskapets sista programpunkt för terminen, den 1 juni klockan 13.00. Då kommer universitetslektorn och docenten i franska vid Stockholms universitet, Christophe Premat, att tala om Marcel Prousts förhållande till judendomen.

Christophe Premat är statsvetare, utbildad vid Sciences Po i Paris. Mellan 2014 och 2017 var han som medlem av det socialistiska partiet ledamot av franska nationalförsamlingen för valkretsen Nordeuropa. 2021 utsågs han till Årets lärare vid Stockholms universitet, där han bland annat undervisar i post-moderna teorier, särskilt postmoderna franska tänkare, och arbetar med plagieringsfrågor vid Centrum för universitetslärarutbildning. Medlemmar i Alliance Française kan ha hört Christophe Premat tala om arkitekturen i På spaning efter den tid som flytt. Hos oss kommer han att hålla sin föreläsning på svenska.

Inträde för medlemmar: 60 kr och för icke-medlemmar: 100 kr.

(Årsavgiften är 250 kronor och 150 kronor för den som inte fyllt 26 år.)

Väl mött önskar den nya styrelsen, som består av Carl Lindgren, ordförande, Harriet Svensson, Tinni Ernsjöö Rappe, Birgitta Forsberg, Lars Fuhre och Erik Belin.

Vi håller som vanligt till i Konstakademiens hörsal (plan 2) på Fredsgatan 12. En alternativ ingång med tillgång till hiss finns på Jakobsgatan 27 C. Närmaste tunnelbanestationer är Kungsträdgården och T-centralen. Ett flertal bussar stannar även vid Tegelbacken och vid Karl XII:s torg.