>

Hem

/

Nyhetsbrev

Le Caniche blue - januari 2024

Skriven av: Okänd

Datum: söndag 28 januari 2024

Foto: Natalie Greppi.

Kära Proustvänner,
Det har äntligen blivit dags för årets första föreläsning. Till lördagen den 3 februari kl. 13.00 har vi bjudit in kritikern och författaren Ingrid Elam som i sin senaste bok Romanens segertåg (Natur & Kultur 2022) ägnat sig åt den västerländska romanformens drygt trehundraåriga historia. För oss medlemmar (med gäster) kommer hon att tala om Marcel Prousts särskilda plats i denna historia.

Inträde för medlemmar: 50 kr.
Inträde för icke-medlemmar: 80 kr.

Vi håller som vanligt till i Konstakademiens hörsal (plan 2) på Fredsgatan 12. En alternativ ingång med tillgång till hiss finns på Jakobsgatan 27 C. Närmaste tunnelbana är Kungsträdgården och T-centralen. Ett flertal bussar stannar även vid Tegelbacken och vid Karl XII:s torg.

Roland Lysells föredrag om Roland Barthes lockade säkert många till vidareläsning och ett tips är därför det senaste numret av Divan (nr 3–4, 2023) som innehåller Barthes essä ”Proust och fotografiet. Undersökning av ett föga känt underlag av fotografiska arkiv – seminarium vid Collège de France”, i översättning av Johan Espersson och Roza Ghaleh Dar. I numret kan man också läsa essän ”Swann och verkligheten” av Agnes Mesterton.

En vänlig påminnelse: glöm inte att betala in medlemsavgiften på 250 kronor för 2024! Det gör du enklast genom att swisha beloppet till 1231826809, eller sätta in det på plusgiro 431 4901-2. Glöm inte att ange namn, mail- och postadress och meddela gärna om du ändrar adress.

Välkomna den 3 februari!