>

Hem

/

Evenemang

Christophe Premat om Marcel Prousts förhållande till judendomen

Föreläsning av: Christophe Premat

Foto: Otto Wegener (1849-1924), kolorerat av Jean-Baptiste Chevalier, ur katalogen till utställningen Marcel Proust. Du côté de la mère. Judiska museet i Paris 2022.

Välkommen till Marcel Proust-sällskapets sista programpunkt för terminen, den 1 juni klockan 13.00. Då kommer universitetslektorn och docenten i franska vid Stockholms universitet, Christophe Premat, att tala om Marcel Prousts förhållande till judendomen.

Christophe Premat är statsvetare, utbildad vid Sciences Po i Paris. Mellan 2014 och 2017 var han som medlem av det socialistiska partiet ledamot av franska nationalförsamlingen för valkretsen Nordeuropa. 2021 utsågs han till Årets lärare vid Stockholms universitet, där han bland annat undervisar i post-moderna teorier, särskilt postmoderna franska tänkare, och arbetar med plagieringsfrågor vid Centrum för universitetslärarutbildning. Medlemmar i Alliance Française kan ha hört Christophe Premat tala om arkitekturen i På spaning efter den tid som flytt. Hos oss kommer han att hålla sin föreläsning på svenska.

Vi håller som vanligt till i Konstakademiens hörsal (plan 2) på Fredsgatan 12. En alternativ ingång med tillgång till hiss finns på Jakobsgatan 27 C. Närmaste tunnelbanestationer är Kungsträdgården och T-centralen. Ett flertal bussar stannar även vid Tegelbacken och vid Karl XII:s torg.

Inträde medlem: 60

Icke medlem: 100

Tid: lördag 1 juni 2024

Plats: Konstakademien